Η διαδρομή αρχίζει από την πέτρινη γέφυρα της Κόνιτσας. Μετά τη Μονή Στομίου (2 ώρες από την αφετηρία) ακολουθείτε στενό χωματόδρομο για περίπου 35 λεπτά, όπου φτάνετε σε χαρακτηριστική ρεματιά (θέση Δέση).

Διασχίζετε τη ρεματιά και ακριβώς στην απέναντι πλαγιά ακολουθείτε φιδωτό καλογραμμένο μονοπάτι, το οποίο σε 1,30 ώρα βγάζει στο διάσελο Καλογερικού στα 1350μ υψόμετρο. Συνεχίζετε το μονοπάτι αυτό με ανατολική κατεύθυνση και σε περίπου 45 λεπτά ακόμα βρίσκεστε σε ένα μεγάλο και επιβλητικό πλάτωμα, το σιάδι της Μύγας, πάνω από το οποίο δεσπόζει η μεγάλη κορυφή της Γκαμήλας (2497μ).

Ολη η διαδρομή γίνεται μέσα σε πυκνή βλάστηση με μαυρόπευκα ή έλατα και οξιές. Από το σιάδι της Μύγας μονοπάτια  για έμπειρους ορειβάτες, οδηγούν: α. με νότια- νοτιοανατολική κατεύθυνση μέσα από δάσος οξιάς και εκπληκτικές συστάδες ρόμπολου στο πέρασμα του Καρτερού (2300μ) και από εκεί στα υποαλπικά οροπέδια και στην κορυφή Γκαμήλα (2497μ). β. με ανατολική- νοτιοανατολική κατεύθυνση και μέσα από οξιές και ρόμπολα στο διάσελο (1800μ) ανάμεσα από τον Αβάλο και τα λημέρια Κλεφτών και εν συνεχεία στη λούτσα Γουστέρα (1650μ) και από εκεί είτε προς τα υποαλαπικά οροπέδια, το διάσελο της Τσούκα Ρόσσα (2300μ) και τα χωριά Σκαμνέλι και Τσεπέλοβο είτε προς το χωριό Βρυσοχώρι μέσα από ωραία δάση οξιάς και μαυρόπευκου.

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος.  Χρόνος πορείας: 5 ώρες. Σήμανση:σήμανση με πινακίδες σε χρώμα κίτρινο- μαύρο. Υψομετρική διαβάθμιση: 450μ- 1550μ.