Καλώς ήλθατε Στον «Τόπο των Πέτρινων Γεφυριών »

Ο Δήμος της Κόνιτσας βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Περιφέρειας Ήπείρου. Περιλαμβάνει 46 οικισμούς και ο πληθυσμός του δήμου μας πλησιάζει τις 6.500 κατοίκους.
Πανύψηλοι ορεινοί όγκοι, εκτεταμένα πυκνά δάση κ μεγάλα ποτάμια Αώος, Σαραντάπορος, Βοιδομάτης με τους παραποτάμους τους διασχίζουν τον πανέμορφο Δήμο μας ενώ οι αμέτρητες πέτρινες γέφυρες στέκουν περήφανα αιώνες τώρα.
. Στα βόρεια και δυτικά βρίσκεται ο ορεινός όγκος του Γράμμου(2520 μ.). Στο κέντρο και στα ανατολικά δεσπόζει το δεύτερο σε ύψος βουνό της Ελλάδας, ο Σμόλικας (2637μ.) και λίγο πιο πέρα η Βασιλίτσα (2249 μ.). Στα νοτιοανατολικά βρίσκεται η χαράδρα του Αώου, που σχηματίζεται ανάμεσα από την Τραπεζίτσα(2024μ.) και την Τύμφη(2497μ.), ενώ στα νοτιοδυτικά στέκεται το Δούσκο και η Μερόπη ή Νεμέρτσικα (2455 μ.) που εισέρχεται στον Αλβανικό χώρο.
Το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης του δήμου Κόνιτσας βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου και εντός των ορίων του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου που είναι προστατευόμενο από την UNESCO (τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς). Έξι Περιοχές του δικτύου Natura 2000, τέσσερα Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, εξήντα τρία Κηρυγμένα μνημεία ΥΠΠΟ και ογδόντα τρία Κηρυγμένα Μνημεία ΥΠΕΝ σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Ο πλούτος και η ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος με τις άπειρες πεζοπορικές διαδρομές ,οι θερμές πηγές του Αμαράντου κ Καβασίλων κ οι άπειρες δυνατότητες για δραστηριότητες στη Φύση θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας.
Η πλούσια Ιστορία της περιοχής ιδιαίτερα κατά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο κ τα Ιστορικά Μοναστήρια περιμένουν να σας γοητεύσουν.
Αφεθείτε να σας κυριεύσει η μαγεία της παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής των Μαστοροχωρίων, των χωριών της Λάκκας Αώου καθώς και των Πέτρινων χωριών
Ανακαλύψτε την Κόνιτσα, γοητευτείτε από την Ιστορία κ την παράδοση,περπατήστε στα χνάρια των Αγίων κ των ένδοξων προγόνων μας,χαρείτε τη Φύση κ χαλαρώστε δοκιμάζοντας γεύσεις παραδοσιακές των γιαγιάδων μας.
Ένας υπέροχος πανέμορφος τόπος σας περιμένει όλο το χρόνο να τον επισκεφτείτε..